Jelentkezés feltételei
/ Pincetulajdonos

Várjuk azon pincetulajdonosok jelentkezését, akik szeretnének nyitott pincéjükkel csatlakozni a fesztiválhoz.

A programhoz való csatlakozás ingyenes, előnye, hogy a pince bekerül a programba, így több látogató jut el a pincéhez.

Feltétel:

- Miskolc, Avasi pincesoron elhelyezkedő borház, pince.
- Lejjebb felsorolt fesztivál előírások elfogadása és betartása.

A rendezvény tervezett időpontja: 2023. május 11-13., amelyből a rendezvény első napja szakmai nap, amikor a borászatok, pincetulajdonosok különböző konferenciákon, bemutatókon vehetnek részt. 

A pincék május 12-én és 13-án az alábbiak szerint tartanak nyitva, ekkor van lehetőség az árusításra:

  • május 12. péntek 16:00-22:00 óráig,
  • május 13. szombat 16:00-23:00 óráig.

A rendezvény a pincesorokon nyilvános, illetve ingyenesen látogatható, amelynek keretében 50 pince és helyszín várja a látogatókat. A fesztivál ideje alatt a város vendéglői gondoskodnak az étkekről és természetesen zenészekben sem lesz hiány.

A múlt évi rendezvényünkön több mint 21 000 embert vett részt, az idén több mint 23 000 ezer embert várunk a két nap alatt.

A Miskolczi Borbarátok Társasága részéről a helyszínen fog tartózkodni egy Borbarát házigazda, aki minden, a rendezvénnyel kapcsolatos információt - szükség esetén segítséget - meg fog adni. A házigazda elérhetőségét a későbbiekben fogjuk közreadni.

Az idei évben is szerepet kap a fesztiválpohár. Kérjük azokat a pincetulajdonosokat, akik bort is árulni is szeretnének, hogy a szervező által forgalmazott poharakból vásároljon meg 30 darabot 1200 forintos egységáron. A fesztiválpohár egységes eladási ára 1500 forint. Így kerüljük el azt, hogy műanyag, vagy más egyéb pohárban ne kerüljön bor kiszolgálásra. A poharakat a vendégek a pohárpontokon tudják visszaváltani 800 Ft-os áron.

A poharak megvásárlását készpénzes értékesítéssel biztosítjuk. Amennyiben a minimális készlet elfogy, kérjük értesítse a Borbarát házigazdáját vagy a szervezőket. A további poharakat bizományban adjuk át, melynek elszámolása a rendezvény végén történik. Elszámolás hiányában a poharakat teljes áron kiszámlázzuk a borászat részére. A visszamaradt, használatlan poharakat a vásárlási egységáron visszavesszük.

A rendezvény ideje alatt kérjük, hogy kínált borait vagy üvegben, vagy kimérve csak a borászat által megvásárolt, vagy a rendező által a vendégek számára több pohárponton árusított fesztiválpohárban szolgálja ki. Természetesen amennyiben a kedves vendég hoz magával üvegpoharat, abba is nyugodtan ki lehet szolgálni.

Ismét használatos lesz a fesztiválon a re-pohár. Ez egy környezetbarát, újra felhasználható pohár, amelyet a látogatók megvásárolhatnak a pohárpontokon, és ha már nincs rá szükségük, vissza tudják váltani. Így a re-poharak használatával a hulladék keletkezése nagyban csökkenthető. Kérjük, hogy a re-poharakba csak fröccsöt, szörpöt, üdítőt szolgáljanak ki, kerüljék a műanyagokba a borral való kiszolgálást.

Számunkra fontos az Avasi Borangolás brandje, reméljük, Önnek is az! Ossza meg Ön is saját Facebook oldalán, hogy részt vesz a rendezvényen. Azért, hogy az egységes arculatot megtartsuk, a poszthoz vagy Facebook eseményhez elkészítjük az Avasi Borangolás arculatának megfelelő grafikát, cserébe kérjük, hogy ezt használja! A regisztráció során kérjük, hogy olyan fotót töltsön fel, amelyből grafikusunk elkészítheti ezt a grafikai anyagot, és ezt a későbbiekben a regisztráció során megadott e-mail címre fogunk megküldeni.

Amennyiben külsős gasztróst fogadna pincéjébe a rendezvény idejére, annak mindenképpen regisztrálnia kell az oldalunkon!
https://borangolas.hu/jelentkezes/gasztro

Amennyiben szeretne vendégborászt fogadni a pincéjében, ezt mindenképpen jelezze felénk a jelentkezési űrlap MEGJEGYZÉS rovatában.

A regisztráció határideje: 2023. április 04.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendezvény teljes területe lezárásra kerül és csak behajtási engedéllyel lehet megközelíteni 14.00 óra után. Kérjük, hogy eddig az időpontig fejezzék be az áruszállítást, pakolást, és a gépkocsival parkoljanak le a parkolókba. Behajtás a későbbiekben csak behajtási engedéllyel lehetséges (leadás május 2-ig), ezért kérjük, hogy a jelentkezési űrlapon adja meg rendszámát is!

Amennyiben Ön nem kíván árusítani, csak családjával, barátaival szórakozna a pincéjükben a fesztivál ideje alatt, nincs szükség regisztrációra.

A fesztivál részletes programjáról az Avasi Borangolás Facebook oldalán: https://www.facebook.com/avasiborangolas/
illetve a www.borangolas.hu oldalon tájékozódhat.