Jelentkezés feltételei
/ Pincetulajdonos

Várjuk azon pincetulajdonosok jelentkezését, akik szeretnének nyitott pincéjükkel csatlakozni a fesztiválhoz.

Amennyiben Ön nem kíván programhelyszín lenni, csak családjával, barátaival szórakozna a pincéjükben a fesztivál ideje alatt, nincs szükség regisztrációra.

A rendezvényhez való csatlakozás ingyenes, előnye, hogy a pince bekerül a programba, így több látogató jut el a pincéhez.

Feltétel:
- Miskolc, Avasi pincesoron elhelyezkedő borház, pince.
- Lejjebb felsorolt fesztivál előírások elfogadása és betartása.

 

A rendezvény időpontja: 2024. május 16-19.
Kérjük jelölje be regisztrációnál, mely napokon vállalja a részvételt!

 

Idén 4 naposra bővül a fesztivál, a vasárnapi napon is lesznek kisebb programok.
A rendezvény első napja, május 16. szakmai nap, illetve 0. nap, amikor a borászatok különböző konferenciákon, bemutatókon vehetnek részt. A szakmai napról később adunk tájékoztatást. A 0. napon a pincetulajdonosoknak lehetőségük van a fesztivál programjaitól függetlenül egy startnapot csinálni. Ekkor már akár kinyithatnak, saját programot csinálhatnak, fogadhatnak vendégeket.
 

A pincék az alábbiak szerint tartanak nyitva:
• május 16. csütörtök 0. nap: csak szakmai és sportprogram, a pincék egyéni nyitva tartással nyithatnak.
• május 17. péntek 16:00-24:00 óráig: koncertek és egyéb programok
• május 18. szombat 14:00-24:00 óráig: koncertek és egyéb programok
• május 19. vasárnap 10:00-23:00 óráig: piknik és családi programok, a pincék egyéni nyitvatartással nyithatnak.
 

A vasárnapi napra tervezünk egy nagy össznépi piknikezést a Kilátó mellé és a Horváth-tetőn, melyre szeretettel várjuk a Borangolásban résztvevő pincetulajokat egy kis főzőcskézésre, levezetésre, egy Más-napra.

A múlt évi rendezvényünkön több mint 27.000 embert vett részt, az idén több mint 30.000 embert várunk a négy nap alatt.

A Miskolczi Borbarátok Társasága részéről a helyszínen fog tartózkodni egy Borbarát házigazda, aki minden, a rendezvénnyel kapcsolatos információt - szükség esetén segítséget - meg fog adni. A Házigazda elérhetőségét a későbbiekben fogjuk közreadni.

 

POHARAK

Az idei évben is szerepet kap a fesztiválpohár. Kérjük azokat a pincetulajdonosokat, akik bort is árulni is szeretnének, hogy a szervező által forgalmazott poharakból vásároljon meg 30 darabot 1200 forintos egységáron. A fesztiválpohár egységes eladási ára 1500 forint. Így kerüljük el azt, hogy műanyag, vagy más egyéb pohárban ne kerüljön bor kiszolgálásra. A poharakat a vendégek a pohárpontokon tudják visszaváltani 800 Ft-os áron.

A poharak megvásárlását készpénzes értékesítéssel biztosítjuk, az átvétel módját később közöljük. Amennyiben a pohárkészlete elfogy, további poharakat a Pohárpontokon tud majd vásárolni korlátozott mennyiségben. A visszamaradt, tiszta, használatlan poharakat a Pohárpontokon a vásárlási egységárán visszavesszük. A rendezvény ideje alatt kérjük, hogy kínált borait csak a fesztiválpohárban szolgálja ki. Természetesen amennyiben a kedves vendég hoz magával üvegpoharat, abba is nyugodtan ki lehet szolgálni. Szörpöt, üdítőt, limonádét kérjük az általunk biztosított papírpoharakban kiszolgálni.

Célunkká tűztük rendezvényünk fenntarthatóbbá tételét, az ökológiai lábnyomunk fokozatos csökkentését. A kiváló szórakozás mellett a környezettudatos életmód fontosságára is felhívjuk vendégeink figyelmét. Idén lecseréljük a korábban használt re-poharakat környezetbarát lebomló papírpoharakra, amelyek újrahasznosítással készülnek, illetve a használt poharak is újrahasznosulnak majd. A használt papírpoharakhoz egyéni gyűjtőket helyezünk ki.

A papírpoharakat (3,5 és 5 dl) a többi pohár átvételével együtt biztosítjuk 50 db-os csomagolásokban, egységes 100 Ft-os egységáron, eladási ára 200 Ft.

Azon kis pincéket, akik nem rendelkeznek saját borral, az idén is támogatjuk borral és ásványvízzel, valamint 100-100 db papírpohárral, melynek átvételéről a későbbiekben fogunk tájékoztatást adni.

 

REGISZTRÁCIÓK

Amennyiben szeretne vendégborászt fogadni a pincéjébe, ezt mindenképpen jelezze felénk a jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában. Ezzel hozzájárul az Avasi Borangolás sikerességéhez, amelyért hálásak vagyunk. A borász vendégtől Ön nem kérhet bérleti díjat a befogadásért! Amennyiben külsős gasztróst fogadna pincéjébe a rendezvény idejére, annak mindenképpen regisztrálnia kell az oldalunkon!

A regisztráció határideje: 2024. április 15.

Amennyiben Ön fogad vendégborászt, arról és a részletekről legkésőbb 2 héttel a rendezvény előtt küldjük meg a tájékoztatást, illetve elérhetőséget a borászhoz. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendezvény teljes területe lezárásra kerül és csak behajtási engedéllyel lehet megközelíteni pénteken 14:00, szombaton 12:00, vasárnap 10:00 óra után. Kérjük, hogy eddig az időpontig fejezzék be az áruszállítást, pakolást, és a gépkocsival parkoljanak le a parkolókba. Behajtás a későbbiekben csak behajtási engedéllyel lehetséges (leadás legkésőbb május 10-ig), ezért kérjük, hogy a jelentkezési űrlapon adja meg rendszámát is!

Ha saját programterve van pincéjéhez a rendezvény idejére (pl. saját utcazenész, zenekar, kiállítás, bemutató), kérjük, küldje el részünkre vagy írja be a Megjegyzés rovatba, hogy ezt a programfüzetben és a weboldalon is fel tudjuk majd tüntetni a többi program között.

 

EGYSÉGESSÉG

Számunkra fontos az Avasi Borangolás brandje, reméljük, Önnek is az! Ossza meg Ön is saját Facebook oldalán, hogy részt vesz a rendezvényen. Azért, hogy az egységes arculatot megtartsuk, a poszthoz vagy Facebook eseményhez elkészítjük az Avasi Borangolás arculatának megfelelő grafikát, cserébe kérjük, hogy ezt használja! A regisztráció során kérjük, hogy olyan fotót töltsön fel, amelyből grafikusunk elkészítheti ezt a grafikai anyagot, és ezt a későbbiekben a regisztráció során megadott e-mail címre fogunk megküldeni.

 

A fesztivál részletes programjáról az Avasi Borangolás Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/avasiborangolas/ illetve a www.borangolas.hu oldalon
tájékozódhat.